пʼятницю, 26 серпня 2022 р.

     Протягом останніх декількох років мобільні телефони стали не лише повсякденним засобом спілкування, а й фотоапаратом, маленьким кінотеатром, портативним компютером, електронною книгою. А із запровадженням онлайн форми освіти перетворився у величезне джерело знань. В світі цього пропонуємо вам перелік мобільних додатків, що стануть в нагоді при вивченні української мови.


1.  Моvа.

Мобільний додаток проєкту “Мова. ДНК нації” у розважальній формі допомагає вивчати правила та особливості української. Бажаєш підтягнути фразеологізми та збагатити свій словниковий запас синонімами? І це просто! Головний герой гри Лепетун постійно відкриватиме для себе щось нове.



2. Р.І.Д

Проєкт, створений “українцями для українців” — відмінна можливість збагатити знання з рідної мови та культури. Матеріали подано у вигляді системи карток. Кожного дня користувач отримує для запам’ятовування три нових слова у супроводі пояснень, ілюстрацій та цікавих фактів чи цитат. Повір, вже зовсім скоро твоєму словниковому запасу позаздрить кожен філолог! 

 

3. Є-мова

Це не мобільний додаток, а онлайн-платформа, яку ми не могли залишити поза увагою. Є-мова – це проєкт громадської організації “Український світ”, яка має на меті створити українськомовний культурний простір. Це добре відомі “Безкоштовні курси української мови”, що залучають до навчання найкращих філологів країни та мають напрацьовані дієві методи викладання української російськомовним. 

Немає коментарів:

Дописати коментар